Fajne kawały, najnowsze dowcipy

Tylko dobre kawały, pękniesz ze śmiechu razem znami

Nie jesteś zalogowany.

• Index
  •  » Kawały Lecha
  •  » Facet ze wsi dowiaduje się od lekarza, że jest nieuleczalnie chory i wkrótce umrze: - (...)

#1 2008-05-17 23:14:22

sakujna
Member

Facet ze wsi dowiaduje się od lekarza, że jest nieuleczalnie chory i wkrótce umrze: - (...)

Facet ze wsi dowiaduje się od lekarza, że jest nieuleczalnie chory i wkrótce umrze:
- Panie doktorze, ale mam jedno życzenie: aby pan napisał, że umarłem na AIDS.
- Dlaczego, przecież pan ma raka?
- Są trzy powody: pierwszy to taki, że nikt we wsi jeszcze nie umarł na tą chorobę. Drugi, że ten, który obrabiał moją żonę, będzie się teraz bał. Trzeci, że nikt jej już do końca życia nie ruszy.

• Index
  •  » Kawały Lecha
  •  » Facet ze wsi dowiaduje się od lekarza, że jest nieuleczalnie chory i wkrótce umrze: - (...)

Stopka forum

Powered by PunBB | Site Map
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Prezent dla dziewczyny Catering Kraków Oficinas barcelona Garnki Pozycjonowanie
» Czy trzeba mieć potwierdzenie odbioru faktury korygującej?
W doktrynie prawa podatkowego można znaleźć poglądy, iż przepis art. 29 ust. 4a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54, poz. 535 ze zm., dalej "ustawa o VAT") warunkujący obniżenie podstawy opodatkowania od posiadania potwierdzenia odbioru faktury korygującej jest zbyt rygorystyczny i wręcz niezgodny z podstawowymi zasadami statuującymi podatek VAT. Do tej tezy przychyla się ostatnio także judykatura, czego przykładem jest wyrok WSA w Warszawie z dnia 31 marca 2010 r. (sygn. akt III SA/Wa 2100/09).
» Globalny handel i "Zmierzch"
W nowojorskim biurze urządzonym w dawnych pomieszczeniach przemysłowych, którego ściany pokrywają kolorowe karteczki Post-It, siedmiu specjalistów ds. rozwoju rynku i doradców kluczowych klientów z trzema przyjaznymi psiakami czekają na dużą przesyłkę z danymi. Nadchodzi ona o 15.00 - do drzwi dzwoni kurier firmy FedEx i wręcza kopertę z płytami kompaktowymi. Rozpoczyna się proces zamiany mało zrozumiałej ewidencji zleceń przewozowych w prawdziwą skarbnicę zintegrowanych informacji na temat przedsiębiorstw.